De campagne Ik ga EMB! gaat over de andere kant van beperkt zijn. Niet ontkennen dat leven met een ernstige fysieke of meervoudige beperking voor jongeren en hun omgeving ingrijpend is, maar vooral kijken hoe deze jongeren als pubers Elke Mogelijkheid Benutten.

Platform

Ik ga EMB! is een platform door en voor jongeren zelf, hun familie, vrienden en professionals. Zij delen hun ervaringen, verhalen en tips op sociale media. Naast informatie staan er op de website portretten van de Ik ga EMB! ambassadeurs. Hun humor, lef en creativiteit stimuleert, daagt uit en verbindt. Zij bewegen en doen mee. Niet ‘praten over’ maar ‘praten met’ is het uitgangspunt van het platform. Door naar jongeren en hun ouders/begeleiders te luisteren wordt actief meedoen leuker en kan het leiden tot creatieve oplossingen en verrassende ontmoetingen.

De campagne is gestart op Facebook, met allerlei inspirerende filmpjes, en wordt ondersteund door een website en YouTube.

Het Ik ga EMB! platform blijft groeien, vooral ook door input van jongeren, verzorgers en begeleiders zelf. Dus stay tuned!

Productontwikkeling


Verschillende mensen en organisaties zijn betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe spellen en producten voor de doelgroep (jongeren met EMB). Hun input en inzet is waardevol. Deze product-/spelontwikkeling neemt Ik ga EMB! mee in hun campagne. Het betreft heel laagdrempelige en betaalbare producten, die door ouders zelf kunnen worden aangeschaft. Zoals
bijvoorbeeld een ballenschieter en appelschiller met eenknopsbediening die ontwikkeld zijn door Schakelspeelgoed. Er zijn ook diverse uitdagende applicaties en toepassingen met het pepmasker (bellenblaas, fluitje, koppeling GroovTube/iPad). Sommige zijn nog prototypen die door ontwikkeld moeten worden. En er komt meer …

Donaties zijn welkom!


Tijd en geld zijn belangrijke voorwaarden om uit te kunnen groeien tot een volwassen online platform. Donaties zijn dus zeer welkom!

Meer weten?
 
 Ga naar de Website 
 Ga naar Facebook 
 Ga naar YouTube