Sensomotoriek

Sensomotoriek: Sensomotoriek is een heel belangrijk deel van jouw kind zijn beleving. Van het kunnen omgaan met aanrakingen, het kunnen eten of het ervaren van geluiden. En het gaat om speelgoed is het overal te vinden maar vaak ook duur. Er zijn methodieken voor om jouw kindje ook met goedkoper en betrouwbaar speelgoed te laten spelen. Maar misschien weet jij als ouder wel de oplossing. Deel je tip!

“De echte ervaringsexperts zijn toch wel ouders.”

Wij bieden een kennisbank waar tips uit de praktijk voor en door en ouders verzameld worden en makkelijk terug te vinden zijn.

Een databank waar ouders, verzorgers en hulpverleners hun waardevolle tips kunnen delen. Heb jij een tip? Post deze bij het passende thema. Dit kun je doen door onderaan de pagina van het thema te schrijven in het vakje waar je een reactie kunt achterlaten. Wie weet help jij zo dé oplossing te vinden waar een ander zo naar op zoek is! Past je tip bij geen van de thema’s? Mail dan naar (info@metsabine.nl)

6 opmerkingen over “Sensomotoriek”

  1. Goedkoop sensorisch materiaal kun je zelf maken. Vul een bak met rijst, macaroni of andere soorten pasta en laat je kind voelen en beleven wat ze er allemaal mee kunnen.

  2. Een verzwaringskussen voor op schoot kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. Haal uit een bestaande knuffel de inhoud en vul deze met spliterwten, kastanjes, eikeltjes of kleine piepschuim balletjes, naar gelang je kind fijn vindt. Naai de knuffel goed dicht en voila!!

  3. Onze zoon wil geen kauwstaaf of kauwketting. Wij geven hem nu kleine natte doekjes (wij hebben kleine hydrofiele doeken gekocht) en maken die nat met warm water. Hij kauwt dan op het doekje en vindt dat heel fijn!

  4. arianne fitz maakt super goede verzwaringsdekens en ook zeer goedkoop.

    als je kind niet goed tegen geluiden kan probeer dan eens een koptelefoon. helpt heel goed bij onze zoon. gewoon googlen op gehoorbescherming kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *